Blog

Zegeningen van Ramadan

Zegeningen van Ramadan

De heilige maand Ramadan komt binnenkort aan en brengt een enorme schat aan zegeningen en vergeving met zich mee. De voortreffelijkheid en deugd van Ramadan kan worden beoordeeld aan de hand van dit feit dat zodra deze gezegende maand Ramadan begint, met zijn zegeningen, de Geliefde Rasool صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم de Zalige Sahabah de Blije Sahabah de Blijde Sahabah de Blijde Sahabah zou feliciteren met de Ramadan. تَعَالٰی عَـنْهُم bij de aankomst van deze heilige maand Ramadan. Sayyiduna Abu Hurayrah رضى الله تعالی عنه gezegd, de Zalig en geliefde Rasool صلى الله تعالى عليه واله وسلم heeft heraut verklaard de blijde boodschap aan zijn gezegend Sahabah رضى الله تعالی عنهم: De heilige maand van de Ramadan, die zeer gezegend, u heeft benaderd, Allah عَزَّوَجَلَّ heeft het vasten voor jullie verplicht gemaakt; de deuren van Jannah zijn in deze maand geopend en de deuren van de hel zijn gesloten, zelfs duivels zijn vastgeketend; een van zijn nachten is beter dan duizend nachten en degene aan wie zijn zegeningen zijn ontnomen, is absoluut beroofd.

(Musnad Imam Ahmad Bin Hanbal, deel 3, pp.331, Hadees 9001)

In een reactie op de bovengenoemde gezegende Hadees, heeft de beroemde commentator, Hakeem-ul-Ummah, Mufti Ahmad Yar Khan رَحْمَةُ اللهِ تَعَالٰی عَلَي statedه gezegd: Deze heilige maand van Ramadan heeft zowel Hissi (schijnbaar; voelbaar) als Ghoybi (verborgen) zegeningen; dit is de reden waarom de naam van deze heilige maand ook de ‘gezegende maand’ is. In de gezegende maand Ramadan ontvangen ware gelovigen, zoals je zou verwachten, zegeningen in hun levensonderhoud; de vervulling van elke deugd gedurende de maand wordt beloond met 70 keer of meer dan dit. Daarom hebben we door deze gezegende Hadees geleerd dat het uitwisselen van lof en groeten bij de komst van de gezegende maand Ramadan een Sunnah is en dat we gelukkig moeten zijn wanneer deze gezegende maand begint, en verdrietig wanneer deze ons verlaat. Het is om deze reden dat de meerderheid van de moslims constant huilt tijdens Jumu’a-tul-Wada ‘(afscheid van de laatste vrijdag van de Ramadan), er worden enkele afscheidswoorden voorgelezen en toespraken gehouden, zodat moslims maximale goede daden kunnen verrichten. voor de korte tijd die overblijft voor deze gezegende maand. De bovengenoemde gezegende Hadees is een bron van al deze daden.

(Mirat-ul-Manajih, deel 3, blz.137)

Zestigduizend zondaars worden elke nacht vergeven

Sayyiduna Abdullah ibn Masud رضى الله تعالی عنه heeft overgeleverd dat de Geliefde en Gezegend Profeet صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم heeft verklaard, ‘Bij elke avond van de Ramadan, een aankondiging wordt gedaan in de lucht till dawn,‘O zoeker van de goedheid! Voltooi (d.w.z. blijf Allah عَزَّوَجَلَّ aanbidden) en verheug je, en o boze! Geef je kwaad op en neem een ​​les. Is er een zoeker naar vergeving, zijn verlangen zal worden vervuld? Is er iemand die zich bekeert, zijn bekering zal worden aanvaard? Is er iemand die Du’a maakt, zijn Du’a zal worden geaccepteerd? Is er iemand die iets zoekt, hij zal worden geschonken wat hij wenst? ” Elke avond van de Ramadan, op het moment van zonsondergang, bevrijdt Allah عَزَّوَجَلَّ zestigduizend zondaars uit de hel, en op de dag van Eid vergeeft Hij عَزَّوَجَلَّ evenveel mensen als de totaal aantal van degenen die gedurende de maand zijn vrijgelaten. ‘

(Ad-Dur-rul-Mansur, blz. 146, deel 1)

Hoe gezegend en kostbaar zijn de momenten van de Ramadan, dat elk moment goddelijke zegeningen over de slaven blijven neerdalen. Dit is die heilige maand, waarin dagen worden verstreken in de staat van vasten en nachten bij het reciteren van de Glorieuze Koran Karim, en beide deugdzame handelingen, d.w.z. vasten en het reciteren van de Glorieuze Koran, zullen bronnen van voorbede zijn.

Vasten en de Heilige Koran zullen tussenbeide komen

Vasten en de Heilige Koran zullen voor de moslims pleiten op de Dag des Oordeels. De Profeet van de schepping, de vrede van ons hart en onze geest, de meest genereuze en vriendelijke صَلَّى اللهُ تَعَالٰى عَلَيْهْ وَاٰلِهٖ وَسَلَّم heeft gezegd: ‘De vasten en de Heilige Koran zullen voor de mensen pleiten op de Dag des Oordeels. De vasten zullen zeggen: ‘O barmhartige Allah عَزَّوَجَلَّ! Ik verhinderde hem te eten en zijn verlangens overdag te bevredigen, aanvaard mijn voorspraak in zijn voordeel. ” De Heilige Koran zal zeggen: “ Ik heb hem belet om ‘s nachts te slapen, aanvaard mijn voorspraak voor hem.’ ‘Dus de tussenkomst van beiden zal worden aanvaard. . ‘

(Musnad Imam Ahmad, blz. 586, deel 2, Hadees 6637)

Reden achter verplichte vasten

De meeste daden in de islam herinneren ons aan geloofsverfrissende islamitische en historische gebeurtenissen. Tijdens de hadj verrichten pelgrims Sa’ee, de devotionele daad van wandelen tussen Safa en Marwah, wat ons herinnert aan Sayyidatunā Hājirah’s رَضِیَ اللهُ تَعَالٰی عَنْهَا, zeven keer wandelen en rennen tussen deze twee bergen op zoek naar water voor haar geliefde zoon Sayyiduna Ismā ‘ īl عَـلَيْـهِ الـسَّـلَام. Allah عَزَّوَجَلَّ hield zo veel van deze daad dat Hij deze Sunnah van Sayyidatuna Hajirah رَضِیَ الله تَعَالٰی عَنْهَا Wājib maakte op al degenen die de Hajj en ‘Umrah verrichten. Op dezelfde manier, de Heilige Profeet صلى الله تعالى عليه واله وسلم brachten enkele dagen van de Ramadan in afzondering in de grot van Hira, waar hij صلى الله تعالى عليه واله وسلم zouden onthouden van eten tijdens de dag en zou zich in het aanbidden van Allah betrekken عزوجل bij nacht. Om deze glorieuze dagen nieuw leven in te blazen, heeft Allah عَزَّوَجَلَّ vasten verplicht gemaakt tijdens de Ramadan.

(Musnad Imam Ahmad, blz. 586, deel 2, Hadees 6637)

Beloning voor vasten

Sayyiduna Abū Hurayrah رَضِىَ الله تَعَالٰی عَنْهُ heeft overgeleverd dat de geliefde en gezegende profeet صَلَّى الله تَعَالٰى عَلَيْه واٰلِه وَسَلم heeft gezegd: ََّ Allah عَزَّوَجَلَّ zei اِلَّا الصَّوۡمَ فَاِنَّه لِيۡ وَ اَنَا اَجۡزِيۡ بِهِ (Behalve vasten, want vasten is voor Mij en ik zal de beloning zelf geven). Allah عَزَّوَجَلَّ zegt ook: ‘De mens onthoudt zich van het bevredigen van zijn verlangens en het eten van voedsel voor Mijn genoegen. Er zijn twee blijde berichten voor de vastende man; één, ten tijde van Iftaar [het vasten verbreken] en de andere wanneer hij zijn Rab عَزَّوَجَلَّ ontmoet. Allah عَزَّوَجَلَّ houdt meer van de geur die uit de mond van een vastende komt dan van de geur van muskus. ‘

(Sahīh Muslim, blz.580, Hadees 1151)

Er is nog een gezegde: ‘Vasten is een schild; wanneer iemand van u vast, mag hij geen woorden van onfatsoenlijkheid uiten of schreeuwen. Als iemand anders hem misbruikt of met hem wil vechten, moet hij zeggen: ‘Ik ben aan het vasten.’

(Bukhārī, blz. 624, vol. 1, Hadees 1894)

Speciale beloning voor vasten

De bovengenoemde gezegende Ahādī’s noemt verschillende deugden van vasten. Er is een grote beloning voor degene die vasten houdt terwijl hij zich aan de Sharī’ah en Sunnah houdt, wat inhoudt dat hij zich onthoudt van eten, drinken en geslachtsgemeenschap, maar ook dat hij zich onthoudt van het begaan van zonden. Door de genade van Allah عَزَّوَجَلَّ, zal zo’n vasten alle voorgaande zonden compenseren. De gezegende Hadees die de woorden فَاِنَّهُ لِيۡ وَ اَ نَا اَجۡزِيۡ بِهِ noemt (het vasten is voor Mij en Ik zal Zelf zijn beloning geven) is zeer opmerkelijk.

Volgens Tafsīr-e-Na’īmī, ‘Sommige gezegende Muhaddisīn hebben deze Hadees op de volgende manier gelezen اَنَا اُجۡزٰي بِهِ, wat dan betekent‘ Ik ben haar beloning ’سبن الله عول! d.w.z. de persoon die vast, vindt Allah عَزَّوَجَلَّ Zelf.

(Bukhārī, blz. 624, vol. 1, Hadees 1894)

I’tikaaf voor de hele maand

De Geliefde en Gezegende Profeet صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم zou altijd zijn best doen om het genoegen van Allah عَزَّوَجَلَّ te krijgen. Hij صَلَّى اللهُ تَعَالٰى عَلَيْهِ وَاٰلِهٖ وَسَلَّم zou overvloedig aanbidden, vooral tijdens de Ramadan. Aangezien Laylatul-Qadr verborgen is tijdens de Ramadan, observeerde de profeet van Rahmah, de Voorbidder van de Ummah صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم eens dat I’tikaaf de hele maand lang op zoek was naar deze gezegende nacht.

Er is nog een gezegde: ‘Vasten is een schild; wanneer iemand van u vast, mag hij geen woorden van onfatsoenlijkheid uiten of schreeuwen. Als iemand anders hem misbruikt of met hem wil vechten, moet hij zeggen: ‘Ik ben aan het vasten.’

Sayyiduna Abū Sa’īd Khudrī رَضِىَ اللهُ تَعَالٰی عَنْهُ heeft overgeleverd: ‘Eens observeerde de Edele Rasool صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم I’tikaaf van de 1ste Ramadan tot de 20ste en zei toen: ‘Op zoek naar Layla-tul-Qadr bracht ik de eerste tien dagen van Ramadan door in I’tikaaf, en daarna de middelste tien dagen, toen kreeg ik te horen dat het de afgelopen tien dagen was. Daarom, wie van jullie de I’tikaaf met mij wil observeren, zou dat moeten doen.

(Sahīh Muslim, blz.594, Hadees 1167)

Observeer, indien mogelijk, I’tikaaf gedurende de hele maand Ramadan elk jaar. Als het niet mogelijk is, observeer I’tikaaf dan minstens één keer in je leven tijdens de laatste tien dagen van Ramadan. Een verblijf in de Masjid is een grote zegen, een Mu’takif heeft zoveel geluk dat hij in de Masjid blijft en al zijn activiteiten achterlaat om het genoegen van Allah عَزَّوَجَلَّ te krijgen.

De glorie van de gezegende maand Ramadan is dat de Jannah het hele jaar door versierd en versierd is om de maand Ramadan te verwelkomen en dat de deuren van Jannah geopend zijn voor de vastende mensen van de Ummah van Muhammad صَلَّى اللهُ تَعَالٰى عَلَيْهِ وَاٰلِهٖ وَسَلَّم. De gezegende en geliefde Rasool صَلَّى اللهُ تَعَالٰى عَلَيْهِ وَاٰلِهٖ وَسَلَّم bracht blijde tijding over de komst van Ramadan en feliciteerde de Gezegende Sahaabah رَضِیَ اللهُ تَعَالٰی عَنْهُم. Op de Dag des Oordeels zou de gezegende vasten en Glorieuze Koran tussenbeide komen. De Geliefde en Gezegende profeet صَلَّى اللهُ تَعَالٰى عَلَيْهِ وَاٰلِهٖ وَسَلَّم wijdde zich aan aanbidding zodra de heilige maand Ramadan zou komen).

Het grootste kenmerk van deze gezegende maand is dat de Glorieuze Koran in deze maand werd geopenbaard. Allah عَزَّوَجَلَّ heeft vasten verplicht gesteld voor de Ummah van Muhammad صَلَّى اللهُ تَعَالٰى عَلَيْهِ وَاٰلِهٖ وَسَلَّم in deze gezegende maand. Vasten observeren is zo’n soort aanbidding, Allah عَزَّوَجَلَّ zegt: Sawm [vasten] is voor Mij en ik zal er zelf beloning voor geven. De ledematen van een vastende persoon maken Tasbeeh (verheerlijking van Allah عَزَّوَجَلَّ, zijn Dua’s worden beantwoord en zelfs zijn slaap wordt beschouwd als een van aanbidding. Op de Dag des Oordeels zal een eetmat van goud worden uitgespreid om mensen te vasten, terwijl andere mensen wachten op hun verantwoording. De vastende mensen zullen ook binnenkomen via een speciale deur genaamd ‘Rayyan’; alleen vastende mensen komen Jannah binnen via deze deur. De gezegende nacht van Layla-tul-Qadr is verborgen gemaakt in Ramadan, wat beter is dan duizend maanden. I’tikaaf is bedoeld om deze gezegende nacht te zoeken. Degene die I’tikaaf observeert in de staat van Imaan met de bedoeling beloning te verkrijgen, al zijn eerdere zonden zijn vergeven. Een Mu’takif, die in de Masjid is, blijft veilig voor zonden, maar hij zal ook de beloning krijgen van al die daden in I’tikaaf die hij deed toen hij uit de Masjid was. Moge Allah عَّوَجَلَّ ons het voorrecht geven om I’tikaaf te observeren voor het verkrijgen van overvloedige zegeningen.

اٰمِيۡن بِجَاهِ النَّبِيِّ الۡاَمِيۡن صَلَّى اللّٰهُ تَعَالٰى عَلَيۡهِ وَاٰلِه وَسَلَّم

صَلُّوۡا عَلَى الۡحَبِيۡب صَلَّى اللّٰهُ تَعَالٰى عَلٰى مُحَمَّد

Leave a Reply