Blog

De meest weldadige en barmhartige

Een moslim gelooft dat God van het hele universum en van alles alleen Allah de Almachtige is. Allah de Almachtige heeft prachtige namen en elke naam van hem heeft unieke betekenissen. Zijn namen leren ons en doen ons zijn majesteit begrijpen. Zijn namen zijn allemaal geweldig en gezegend. Als we ze reciteren, voelen we troost en sereniteit in ons hart en lichaam. Allah de Almachtige vertelde ons over Zijn grote namen in de gezegende Koran, laat ons de gezegende Ayah lezen over de grote namen van Allah de Almachtige;

وَ لِلّٰہِ الۡاَسۡمَآءُ الۡحُسۡنٰی فَادۡعُوۡہُ بِہَا

“En voor Allah zijn alleen de beste namen, dus roep Hem bij hen aan;”

(Surah Al-Aaraaf, Ayah 180)

In deze gezegende Ayah Allah de Almachtige noemde over Zijn beste namen en vertelde ons om Hem met hen aan te roepen. Elke keer dat we in moeilijkheden of problemen komen, moeten we Hem aanroepen met zijn namen. Hij, de Almachtige, zal ons met barmhartigheid en zegeningen zegenen. Alle namen hebben hun verschillende betekenissen. Als we de gezegende namen van genade aanroepen, zullen we genade ontvangen van Allah de Almachtige. Deze namen zijn “الرحمن الرحيم”. De betekenissen van deze namen zijn vol genade. De betekenissen van deze gezegende namen geven ons hoop op de genade van Allah de Almachtige. Wanneer we “الرحمن الرحيم” aanroepen en nadenken over de betekenissen “De Genadigste, de Genadevolle.” we voelen dat de almachtige Hij zo barmhartig is dat Hij zijn genade over ons zal uitstorten.

رحمن en رحيم zijn twee attributieve namen van Allah de Almachtige; رحمن betekent “dat wezen, maar ook degene zijn die zegeningen schenkt, dat zeer barmhartig is”, en رحیم betekent “degene die grote barmhartigheid toont”.

Men moet onthouden dat het in werkelijkheid alleen het wezen van Allah de Almachtige is dat zegeningen en gunsten schenkt. Alleen zijn wezen zoekt geen beloning voor het betonen van barmhartigheid. Elke kleine, grote, zichtbare, onzichtbare, fysieke, spirituele, wereldse en hemelse zegen of beloning wordt geschonken door niemand anders dan Allah de Almachtige, elke zegen die iemand in de wereld heeft bereikt, is in feite te danken aan de genade van Allah de Almachtige als het scheppen van de het hart van iemand aansporen om barmhartig te zijn, de kracht om die barmhartigheid uit te oefenen, het bestaan ​​van zegeningen en gunsten en de aanwezigheid van iemand om de zegen te ontvangen en ervan te profiteren door deugdelijkheid en volledigheid in lichaam en ledematen te hebben ontvangen, komt allemaal van Allah de Almachtige.

Na het lezen over de genade van Allah de Almachtige, word dan niet onzorgvuldig over Zijn geboden en bega geen zonden in de veronderstelling dat Allah de Almachtige genadig is.

Het is overgeleverd door Abu Hurayrah رضی اللہ عنہ: “De boodschapper van Allah صلی اللہ علیہ وسلم zei: ‘Als de gelovige te weten zou komen van de hoeveelheid bestraffing bij Allah de Almachtige, zou niemand verwachtend en hoopvol zijn op Zijn paradijs, en als de ongelovige kwam te weten van de hoeveelheid genade met Allah de Almachtige, niemand zou de hoop op Zijn paradijs verliezen.

Daarom moet elke moslim tussen hoop en vrees blijven en niet, gezien de uitgestrektheid van de genade van Allah de Almachtige, ondraaglijk worden voor zonden, noch, zich bewust van de grote intensiteit van de bestraffing van Allah de Almachtige, wanhoop aan Zijn genade.

Laten we enkele sublieme uitspraken van de geliefde Rasool صلی اللہ علیہ وسلم lezen over de gezegende en beste namen van Allah de Almachtige, en ons voornemen om ze uit het hoofd te leren.

عن أبي هريرة, رواية قال “لله تسعة وتسعون اسما, مائة إلا واحدا, لا يحفظها أحد إلا دخل الجنة, وهو وتر يحب الوتر”

Abu Huraira رضی اللہ عنہ heeft overgeleverd dat de geliefde Rasool صلي الله عليه وسلم zei: Allah heeft negenennegentig namen, honderd min één, en wie ze uit het hoofd leert, zal het Paradijs binnengaan; en Allah is witr (één) en houdt van ‘de witr’ (d.w.z. oneven nummers). (Sahih Bukhari, Kitab ul Dawat, Hadees nr. 6410)

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ ، عَنِ النَّبِيِّ صلى الله عليه وسلم قَالَ إِنَّ لِلَّه تِمسَعَة وَتِسِعِااْ ا

Abu Huraira رضی اللہ عنہ heeft overgeleverd dat de Profeet صلی اللہ علیہ وسلم zei: “Voorwaar, Allah heeft negenennegentig namen, wie ze telt, zal het Paradijs binnengaan.” (Tirmizi, kitab ul Dawat, Hadees nr 3508)

Uit deze gezegende uitspraken van de geliefde Rasool صلی اللہ علیہ وسلم begrepen we de zegeningen van het onthouden van de namen van Allah de Almachtige. Degene die ze uit het hoofd leert, gaat het paradijs binnen. We moeten dus proberen deze namen op te roepen en uit het hoofd te leren.

Beste broers! Houd deze belangrijke regel over de gezegende naam van Allah de Almachtige in gedachten dat we niemand “رحمن” kunnen noemen omdat dit de grote naam is van Allah de Almachtige. Moge Allah de Almachtige ons in staat stellen om Zijn gezegende namen te onthouden. Aameen

Leave a Reply