Blog

Sayyidatuna Fatima-tuz-Zahra

Sayyidatuna Hazrat Bibi Fatima-tuz Zahra رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہَا had veel deugden. Ze is de vrouw van de hemel en ze is de leider van alle vrouwen van de hemel. Zij is de geliefde prinses van de laatste profeet Hazrat Muhammad صلّی اللہ تعالٰی علیہ واٰلہ وسلّم. De geliefde Rasool صلّی اللہ تعالٰی علیہ واٰلہ وسلّم had vier dochters en onder hen was Bibi Fatima, de jongste van hen, de meest geliefde voor hem. Het was de schoonheid van de opvoeding van Hazrat Khadija رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہَا en de zegeningen van de geliefde Profeet صلّی اللہ تعالٰی علیہ واٰلہ وسلّم die het karakter van Fatima Zahra op de hoogste positie leidde. Ze had een ongeëvenaard karakter als dochter, als echtgenote, als moeder.

Ze was zeer genereus onder de mensen. Ze was een kopie van het goede karakter van de geliefde Rasool صلّی اللہ تعالٰی علیہ واٰلہ وسلّم. Vooral het karakter dat ze presenteerde aan de moslimvrouw dat weergaloos is en er zou geen ander voorbeeld zo zijn. Ze bracht zelf water in de kan, wat resulteerde in de vorming van vlekken op haar schouder. Ze zette de molen in zo’n toestand aan de grond dat Hazrat Hussein رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہُ in haar sprong was, Hazrat Hassan رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہُ op haar schouder, haar handen maalde de molen en haar tong reciteerde het Heilige Koran Pak.
Vele malen bracht ze tot wel drie dagen honger door, maar ze klaagde er niet over. Ze bracht nachten door in de aanbidding van Allah عَزَّ وَجَلَّ. Alle kenmerken die bij een goede dame moesten worden gevonden, werden in haar gevonden. Haar naam was Fatima, haar moeder was Khadija Bint e Khawailad en ze was de jongste dochter van de geliefde Rasool صلّی اللہ تعالٰی علیہ واٰلہ وسلّم. Haar titels waren Zahra, Tahira, Mutahara en Batool.

Haar aard was eenvoudig vanaf haar kindertijd en ze was niet dol op spelen vanaf haar vroege leeftijd. Ze hield er niet van om ergens heen te gaan en zat naast haar moeder. Haar gewoonten waren het meest geliefd bij de Heilige Profeet صلّی اللہ تعالٰی علیہ واٰلہ وسلّم, dus werd ze gezegend met de titel Batool. Ze was ongehuwd ten tijde van de migratie naar Medina en trouwde na de migratie met Hazrat Ali رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہُ.
Ze was vijftien jaar en vijf maanden oud toen ze na het huwelijk naar het huis van Hazrat Ali رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہُ ging en Hazrat Ali رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہُ was ongeveer zes jaar ouder dan zij.

Ze kreeg weinig dingen als bruidsschat. Haar karakter was hetzelfde als vóór het huwelijk, maar de plicht om de echtgenoot te dienen en het onderhoud van kinderen nam toe. Ze was het meest waarheidsgetrouw onder de mensen, zoals Hazrat Ayesha رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہَ zei dat ze het meest waarheidsgetrouw is onder de mensen behalve haar vader. De Heilige Profeet صلّی اللہ تعالٰی علیہ واٰلہ وسلّم ontmoette haar uiteindelijk toen hij de stad verliet en eerst toen hij de stad binnenkwam. Hazrat Bibi Fatima volgde haar vader صلّی اللہ تعالٰی علیہ واٰلہ وسلّم op elk gebied van het leven. De Heilige Profeet صلّی اللہ تعالٰی علیہ واٰلہ وسلّم stond altijd op als ze naar hem toe kwam en Hazrat Fatima Zahra deed dat ook.

Heilige Profeet صلّی اللہ تعالٰی علیہ واٰلہ وسلّم zei:

“Fatima is een deel van mijn lichaam en een persoon die Fatima pijn doet, doet mij zelfs pijn.”

Hazrat Fatima رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہَا hield ook zo veel van haar vader صلّی اللہ تعالٰی علیہ واٰلہ وسلّم. Ze had drie zonen en twee dochters. Hazrat Imam Hassan, Hazrat Imam Hussein en Hazrat Muhsin waren haar zonen en haar dochters waren Hazrat Zainab en Hazrat Umme Kalthum رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہُم. Hazrat Fatima Zahra was zeer modieus, vroom en verlegen. Haar ziekte weerhield haar er niet van om Allah عَزَّ وَجَلَّ te aanbidden en haar man te dienen. Zelfs tijdens haar ziekte deed ze zelf haar huishoudelijke klusjes. Hazrat Fatima Zahra stierf op de derde Ramadan 11 hijri. Vanwege haar bescheidenheid vond ze het leuk dat haar begrafenis ergens door bedekt moest worden en dat niemand het kan zien, dus haar wens werd vervuld en haar begrafenis was bedekt met struiken. Voor de dochter van de islam, voor vrouwen en voor moeders zijn er veel lessen in het leven van Sayyidatuna Bibi Hazrat Fatima tuz Zahra رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہَا.

Moge Allah عَزَّ وَجَلَّ ons het goede karakter schenken ter wille van Sayyidatuna Hazrat Fatima tuz Zahra رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہَا Ameen!

Leave a Reply