Blog

Wat is Islam?

Wat is de islam?
De islam is een religie. Het is een van de meest gevolgde religies ter wereld en bijna overal ter wereld leven zijn aanhangers. De aanhangers van deze religie worden moslims genoemd. Verbazingwekkend genoeg is het geen religie van een enkel ras, plaats of cultuur, noch is het alleen voor een bepaalde leeftijd. Van Afrikanen tot Europeanen en Aziaten, iedereen kan moslim zijn. Van Azië tot Amerika, overal waar moslims hun geloof praktiseren.

De profeet van de islam
Hazrat Muhammad صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم is de profeet van de islam. Hij صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم is de laatste en laatste van alle Profeten عَلَیْہِمُ السَّلَام. Het was door zijn mooie karakter dat hij indruk maakte op de mensen en zelfs de ergste van zijn vijanden konden niet nalaten de islam te omarmen. Er wordt over zijn nobele karakter gerapporteerd: “De Profeet صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم vloekte bij niemand, noch was Hij onbeleefd, noch vloekte Hij iemand. “Hij was de belichaming van vriendelijkheid en barmhartigheid en waarom niet toen Zijn schepper hem zo wilde hebben. De heilige Koran zegt: “we hebben je niet gestuurd, maar als genade voor het hele universum.”

Hij was een vrijgevig persoon die altijd voor behoeftige mensen zorgde. Als iemand hem iets zou vragen en hij bezat dat ding op dat moment, dan zou hij nooit nee tegen hem zeggen. Jabir b. Abdullah رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہ zegt: “De Profeet صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم weigerde niet iets te geven wat hij had aan iemand als hij erom vroeg”. Anas bin Malik رَضِیَ اللہُ تَعَالٰی عَنْہ zei: ‘De Boodschapper van Allah عَزَّ وَجَلَّ werd nooit om iets gevraagd toen een persoon de islam accepteerde, behalve dat hij die persoon gaf wat hij vroeg. Een man kwam naar de Profeet صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم en hij gaf hem een ​​kudde schapen die tussen twee bergen graasden. De man keerde terug naar zijn volk en zei: ‘O mijn volk accepteert de islam! Muhammad صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم geeft royaal geld als iemand die niet bang is voor armoede ’.

Het boek van de islam
Het boek van de islam is de heilige koran. Het is het woord van ALLAH عَزَّ وَجَلَّ Vanaf de allereerste dag van zijn openbaring tot vandaag kan niemand het verdraaien. In tegenstelling tot de andere openbaringen die werden verdraaid door hun volgelingen, is de Heilige Koran veilig en in zijn oorspronkelijke vorm, en door de belofte van de Almachtige Allah عَزَّ وَجَلَّ zal hij veilig blijven voor elke vorm van vervorming en manipulatie tot de Dag des Oordeels.

De belangrijke overtuigingen in de islam
De volgende overtuigingen zijn zeer essentieel. We zullen ze kort noemen.

1. Geloof in Allah عَزَّ وَجَلَّ: Moslims geloven in één God. Alleen Hij verdient het om aanbeden te worden. Niemand is zijn partner.

2. Geloof in engelen: Engelen zijn de schepping van Allah عَزَّ وَجَلَّ en ze zijn geschapen door licht (nur). Het zijn nederige dienaren van de Almachtige Allah عَزَّ وَجَلَّ die zijn geboden uitvoeren.

3. Geloof in Profeten van God: Almachtige Allah عَزَّ وَجَلَّ kiest wie Hij wil als zijn Profeet en die Profeet communiceert de Goddelijke boodschap aan zijn slaven. Adam عَلَیْہِ الصَّلَاۃ ُوَالسَّلَام. is de eerste van alle profeten, terwijl Muhammad صلی اللہ علو واہلہ وسلم de laatste en laatste profeet is. Er kan nooit een profeet na hem zijn. Enkele andere profeten die in de Heilige Koran worden genoemd, zijn Nooh (Noah), Ibrahim (Abraham), Moosa (Mozes) en Isa (Jezus) عَلَیْہِم الصَّلَاۃ ُوَالسَّلَام. Ze kwamen allemaal met dezelfde boodschap van eenheid van Allah عَزَّ وَجَلَّ en dat alleen Hij عَزَّ وَجَلَّ de aanbidding waardig is.

4. Geloof in geopenbaarde boeken van God: Moslims geloven in de goddelijke openbaring. De Heilige Koran is het laatste boek van Allah عَزَّ وَجَلَّ gratis en beschermd tegen elke vervalsing en vervorming. Alle boeken die vóór de geliefde Muhammad صلی اللہ علو واہلہ وسلم aan de profeten zijn gegeven, worden niet in hun oorspronkelijke vorm gevonden.

5. Geloof in de dag des oordeels: moslims geloven in de dag des oordeels wanneer iedereen zal worden opgewekt. Het wordt de dag van verantwoording.

6. Geloof in het lot en een goddelijk besluit: moslims geloven in het lot, dat wil zeggen dat alles goed of slecht is geschreven door Allah عَزَّ وَجَلَّ volgens Zijn eeuwige kennis – wat er ook zou gebeuren en wie ook maar iets ging doen, wist Hij ع He وَجَلَّ. door Zijn kennis en hetzelfde schreef Hij.

De basisprincipes van de islam
De bovengenoemde zes artikelen zijn de basisovertuigingen. Als we het geloof in praktijk willen brengen, zijn er vijf acties die de pijlers van de islam worden genoemd. Ze zijn als volgt:
1. De geloofsverklaring
2. Gebed
3. Zakat (aalmoezen geven)
4. Vasten.
5. Hajj (bedevaart naar Mekka)

Leringen van de islam
Laten we tot slot enkele van de belangrijkste leerstellingen van de islam lezen die de persoonlijkheid van een individu in de islam vormen en zo van een samenleving een betere leefomgeving maken.

• ALLAH عَزَّ وَجَلَّ zal geen genade tonen aan hem die geen genade toont aan anderen
• Het beste huis onder de moslimhuizen is het huis met een wees die goed wordt behandeld, en het slechtste huis onder de moslims is het huis met een wees die slecht wordt behandeld.
• Onder de wettige dingen wordt echtscheiding het meest gehaat door Allah عَزَّ وَجَلَّ.
• Sommige mensen vroegen de Boodschapper van Allah صلی اللہ علیہ واٰلہ وسلم, “Wiens islam is de beste? d.w.z. (wie is een zeer goede moslim)? ” Hij antwoordde: “Iemand die vermijdt de moslims pijn te doen met zijn tong en handen.

Leave a Reply